Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА РОЂЕЊА МИКЕ АНТИЋА

Поводом годишњице рођења песника, новинара, публицисте и филмског ствараоца Мирослава Мике Антића, а у оквиру манифестације ''Антићеви дани'', делегације Града Новог Сада положиле су цвеће на гроб новосадског великана и код његове бисте у Дунавском парку.

Делегације су чинили председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, члан Градског већа за културу Далибор Рожић, помоћник директора Културног центра Града Новог Сада Сунчица Марковић, председник Савета за културу Ђула Киш и члан одбора ''Антићевих дана'' Мирослав Радоњић.

- Нови Сад може да буде поносан на великане који су оставили свој печат у историји града, а један од њих је Мика Антић. Град Нови Сад настоји да им на адекватан начин ода почаст, па радимо на томе да ''Антићеве дане'', манифестацију посвећену Мики Антићу, у будућности подигнемо на још виши ниво – нагласио је Далибор Рожић.
Приликом одавања почасти Мики Антићу у Дунавском парку његову поезију рецитовала је ученица ОШ ''Мирослав Мика Антић'', а песник Вукашин Војводић прочитао је песму под називом ''Без тебе смо боси''.

- У уму сваког појединца који се сретне са делима тог великог уметника, Мика Антић се поново рађа. Нови Сад кроз ''Антићеве дане'' покушава да се одужи једном од најзначајнијих стваралаца. Ове године обележавамо и јубилеј, то јест десетогодишњицу манифестације, а надам се да ће бити одржани и стоти ''Антићеви дани'' јер то дугујемо Мики Антићу – казао је
председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Манифестација ''Антићеви дани'' одржава се до 17. марта на више локација у Новом Саду, а програм је доступан на сајту Културног центра http://www.kcns.org.rs/anticevi-dani/uskoro-pocinju-10-anticevi-dani-pro...

Нови Сад, 14. март 2017. године