Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН 15. ОКТОБАР МЕЂУНАРОДНИ ДАН СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ОСОБА

Чланица градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов и саветница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић примиле су представнике Градске организације слепих и слабовидих Новог Сада поводом Међународног дана слепих и слабовидих, познатијег као Дан белог штапа.

Према речима Бранке Бежанов овај дан је прилика да се скрене пажња целокупне јавности на проблеме са којима се слепи и слабовиди сусрећу у свакодневном животу, а задатак Градске управе јесте да сумира колико је учинила за унапређење положаја слепих и слабовидих особа.

Председник градске организације слепих и слабовидих Горан Вуковић је рекао да је изузетно важно да Град Нови Сад настави са реализацијом стратегије приступачности, с обзиром на то да се они и даље сусрећу са препрекама при кретању.

Он је такође указао на недостатак безбедних и доступних градских подручја, као и на недостатак тактилних маркера који се могу користити помоћу белог штапа.

Град Нови Сад настоји да обезбеди једнаке услове за све грађанe и да им омогући да равнoправно учествују у свим областима друштвеног живота, а приступачност је веома важан сегмент и наставићемо да предузимамо активности како би она била на што вишем нивоу- истакла је Бранка Бежанов.

Нови Сад, 15. октобар 2020. године