Читај ми

НОВИ САД ЗА ТРГОВИШТЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заменик председника општине Трговиште Милорад Николић као и чланови Привредног савета града који су обезбедили помоћ становницима поплављених подручја испратили су конвој камиона који су одвезли робу до Трговишта.

- У намери да помогнемо становинштву, које је претрпело велике штете, да што брже превазиђу проблеме у недаћи која их је задесила, Град Нови Сад обезбедио је финансијску помоћ општини Трговиште у износу од 5 милиона динара као и 30 тона прехрамбених и хигијенских производа из робних резерви у вредности од 2 200 000 динара. Захваљујем се члановима Привредног савета града што су у великој мери подржали нашу акцију и издвојили помоћ за Трговиште- истакао је градоначелник Павличић.

У складу са израженим потребама житеља те општине, коју су поплаве највише погодиле, из Робних резрви града Новог Сада испоручено je 10.000 кг брашна, 1000 литара јестивог уља, 900 кг конзервисане хране, 882 кг тестенина, 2000 кг сухомеснатих производа, 4000 литара детерџента за судове и 1.500 кг детерџента за веш.

Заменик председника општине Трговиште Милорад Николић захвалио се градоначелнику и привредницима на помоћи која ће, по његовим речима, много значити житељима те општине и рекао да су грађани Новог Сада показали колико су спремни да се солидаришу са људима у невољи.

Новосадски привредници, чланови Привредног савета придружили су се акцији помоћи становницима поплављених подручја који су општини Трговиште послали око 52 тоне робе и новчану помоћ. Беочинска фабрика цемента Lafarge у те сврхе обезбедила је 26 tona цемента, Институт за ратарство и повртарство 3 тоне уља и 3 тоне шећера, компанија а.д. 'Данубиус' 10 тона брашна, млин Гложан тону брашна, ББ Минаква 7 тона балона воде, индустрија меса Неопланта 1 тону сухомеснатих производа, Универекспорт 1 тону теста и 1 тону масти, Стилос д.о.о. обезбедио је прехрамбене и хигијенске производе у вредности од 300 000 динара, а финансијску помоћ пружили су Елкектровојводина са 300 000 динара и DMS Groop са 50 000 динара, док је Erste банка сносила део трошкова транспорта робе до Трговишта.

Нови Сад, 28. мај 2010. године