Читај ми

НОВИ САД СЕ ПРЕДСТАВИО НА САЈМУ СПОРТА У БЕОГРАДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар посетиo je штанд Града Новог Сада на Сајму спорта који се одржава од 27. до 29. новембра, у хали 2 Београдског сајма. Том приликом он је, заједно са директором ЈП СПЦ „Војводина“ Миланом Балаћем, директором ЈКП „Градско зеленило“ Александром Богдановићем, директором Туристичке организације Новог Сада Браниславом Кнежевићем и помоћницом директора ЈП „Пословни простор“ Вером Зорић презентовао спортско – туристичку понуду Новог Сада.

Централна места у презентацији Новог Сада заузели су спортски објекти СПЕНС, хала ''Слана бара'', затим плажа Штранд као место спортских и туристичких догађања, а говорило се и о важним манифестацијама тог карактера.

- Град Нови Сад континуирано улаже у спорт и настоји да обезбеди што боље услове за развој младих спортиста. Новосадски спортисти доносе највиша одличја из свих области, за нас је то част али и одговорност да их подржимо у свакој прилици. Сајам спорта пружа нам могућност да промовишемо спортско туристичке активности које позитивно утичу и на привреду. Међутим, ту смо и да представљајући врхунске резултате, мотивишемо младе да се баве спортом - нагласио је Предраг Свилар.

Сајам спорта организују Министарство омладине и спорта Републике Србије и Спортски савез Србије, а свечано га је отворио министар Вања Удовичић. На тој манифестацији, између осталих, свој рад представљају и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Олимпијски комитет Србије, наши најпознатији спортисти као и високошколске установе из области спорта.

Нови Сад, 27. новембар 2014. године