Читај ми

НОВИ САД НЕЋЕ ПОДРЖАТИ УВОД У СЕЦЕСИЈУ ВОЈВОДИНЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најоштрије је осудио Декларацију о ''такозваној заштити Војводине'' и сматра је злослутном по будућност АП Војводине, Новог Сада и свих грађана који живе на северу Србије.

- У кухињи онога што је остало од Демократске странке још увек се служе истим рецептима за дрске провокације и нарушавање стабилности у држави, у тренуцима када се цела Србија суочава са једном од најтежих одлука у својој новијој историји – нагласио је градоначелник.

Град Нови Сад, по његовим речима, никада неће подржати увод у сецесију Војводине, нити ће дозволити да буде злоупотребљен зарад личних интереса Бојана Пајтића и Демократске странке.

- Врхунац безобразлука, безобзирности и непоштовања свих нас који живимо у Војводини, досегао је председник Владе Војводине Бојан Пајтић када је усвајање ове хушкачке декларације заказао за 10. април, дан када је проглашена злогласна НДХ. Случајни или намерно, Бојан Пајтић је на тај начин пљунуо у лице историји Србије и још једном доказао да му фотеља у војвођанској Влади служи за остваривање личних задовољења и пружање имунитета онима који данас стрхују од руке правде. Сви морају да знају да Бојан Пајтић и Демократска странка у Војводини, нису Војводина – истакао је Милош Вучевић.

Градоначелник Вучевић је нагласио и то да се Бојан Пајтић и Демократска странка бескрупулозно служе обманама и двоструким аршинима, јер, како је рекао, данас им не одговара пренос надлежности појединих институција, установа и предузећа на локалне самоуправе, а за то су се грчевито борили онда када је то било у њиховом интересу. Он је додао да хитно треба спречити Пајтића и Демократску странку у намерама да трајно угрозе стабилност у држави и уведу самовлашће у Војводини.

Нови Сад, 7. април 2013. године