Читај ми

Полагање камена темељца за нови објекат средње школе „Милан Петровић“

Петак, 13.новембар 2009.године
11,30 часова

Угао Сељачких Буна и Бате Бркића, Бистрица (између Геронтолошког центра и новог објекта предшколске установе Радосно детињство)

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић положиће камен темељац за нови објекат средње школе „Милан Петровић“ који је намењен програму васпитно-образовног рада и рехабилитације деце узраста од 15-27 година. Објекат је потпуно прилагођен захтевима како наставног особља, које је конципирало пројектни задатак, тако и свим другим будућим корисницима.

О објекту :

Због своје програмске природе објекат је веома сложен и комплексан, услед чега се јавила потреба организације у специфично независне, али у исто време повезане целине-блокове, који се због програма комплекса претежно налазе у приземљу : учионички за реализацију наставе, фискултурни кога чине сала и базен за рехабилитацију, радионички блок који се састоји од фризерске, кулинарске, графичко-текстилне, молерско-столарске и машинске радионице, а на спрату су позиционирани администрација школе и интернат.
Овакав средњошколски објекат први је и једини у региону, а у његовој реализацији поред тима инвеститора и наставника школе, учествовали су бројни стручњаци из различитих области.

Нови Сад, 12.новембар 2009.године