Читај ми

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Сомборски булевар отвара се за саобраћај
Субота, 31. октобар 2009. године, 11.30 часова

Испред Градске куће, Трг слободе 1

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и директор Завода за изградњу града Борислав Новаковић свечано ће отворити за саобраћај Сомборски булевар.
Представници медија имаће прилику да присуствују првој вожњи новим Булеваром до месне заједнице Телеп, у улици Илариона Руварца 18а, где ће бити одржана презентација пројекта изградње нових булевара у Новом Саду.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Нови Сад добио је још један нови булевар, који због своје сложености, има карактеристике аутопута, и представља значајну етапу изградње пуног градског транзита у правцу будућег моста на Дунаву.

Радови на изградњи Сомборског булевара обухватали су изградњу саобраћајних површина, од Футошког пута до Улице Јожефа Атиле у дужини од око 1850м. Ова капитална инвестиција, у коју је Град уложио преко 700 милиона динара, отвара могућности за изградњу стамбених зграда, пословних, културних и спортских центара , јавних зелених површина и паркова.

Сомборски булевар има две саобраћајне траке у оба смера, разделно острво, бициклистичке и пешачке стазе, као и паркинге скоро целом дужином. Завршени су радови на изградњи јавног осветљења дуж целе ове деонице, постављени су семафори на углу са Футошком и са Вршачком улицом, извршена је реконструкција примарног доводника воде, изградња секундарног водовода и канализације, као и изградња вреловода.

За следећу годину планирана је и изградња Булевара на потезу од улице Јожефа Атиле до Булевара Цара Лазара, као и изградња раскрснице која ће спојити Сомборски и Булевар Европе.

Нови Сад, 30. октобар 2009. године