Читај ми

Градоначелник обишао реконструисане Свечане салоне на Петроварадинској тврђави

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са представницима медија обишао је реконструисане Свечане салоне на Петроварадинској тврђави. Том приликом градоначелник Павличић нагласио је да тврђава и подграђе Петроварадина имају изузетну културну историјскоу вредност и да ће убудуће њихови туристички и привредни потенцијали бити боље искориштени, за добробит свих грађана.

'За потребе протеклог Самита у веома кратком року реконструисали смо унутрашњост Свечаних салона, међутим радови на сређивању Тврђаве биће настављени док цео простор не добије изглед какав заслужује. У наредном периоду овде ће се одвијати различити протоколарни пријеми за потребе града Новог Сада али и државе Србије. Наша намера је да аутентичност архитектуре и намештаја у Свечаним салонима покажемо грађанима али и туристима који посећују Нови Сад', рекао је градоначелник Игор Павличић.

Главне манифестације Самита шефова држава централне Европе одржане су управо у реконструисаним салонима, а поред скупова за највише званичнике салони ће послужити за различите културне приредбе које су се традиционално одржавале у Свечаној сали Градске куће.

Нови Сад, 23. јун 2009. године