Читај ми

СВЕЧАНО ОТВОРЕНЕ НОВОСАДСКЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано је отворио 31. Новосадске музичке свечаности које су почеле наступом турског пијанисте и композитора Фазила Саја (Фазил Саy) и камерног оркестра "Кремерата Балтика", састављеног од уметника из Летоније, Литваније и Естоније.

-Номус је једна од манифестација по којој је Нови Сад препознатљив, а организатори нас сваке године обрадују изузетно квалитетним програмом. И овога пута ће публика имати прилику да ужива у стилски разноврсној музици из девет земаља света. Овакве манифестације потврда су да је Нови Сад град културе, а о томе свакако сведочи и чињеница да ћемо конкурисати за Европску престоницу културе 2020. године.Радујем се што ће наредни дани бити у знаку изванредне музике.У жељи да и ове сезоне са НОМУС-а понесемо најдивније утиске, проглашавам Новосадске музичке свечаности отвореним!- рекао је том приликом градоначелник Павличић.

Новосадске музичке свечаности ће трајати до 20. априла, a концерти ће се претежно одржавати у Синаноги, два ће бити одржана у Свечаној сали Градске куће, а у програм ће се први пут укључити и један театар, Ујвидеки синхаз (Новосадско позориште), мјузиклом "Чаробњак из Оза". Улазнице се могу купити сат времена пре концерта на улазу у Синагогу, а стају од 300 до 1.000 динара.

Нови Сад, 12. април 2011. године