Читај ми

НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ ОБОЛЕЛОЈ ОД БАТЕНОВЕ БОЛЕСТИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио се компанијама и грађанима који су се укључили у хуманитарну акцију Града и родитеља деце оболеле од Батенове болести, и дали свој допринос прикупљању средстава за лечење оболелих малишана у Кини.

- Вредност људског живота нема цену, а оваквим гестовима показујемо да смо заиста људи, да видимо оне у несрећи и чујемо њихове позиве у помоћ. Захваљујући Вашој донацији Теодора и друга оболела деца крећу за Кину, на лечење матичним ћелијама које за њих значи живот. Изражавам најдубљу захвалност и дивљење за гест који сте учинили како би живот другима учинили бољим, а у овом случају заиста помогли у спашавању живота – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Позиву градоначелника да се укључе у акцију одазвали су се: ЈКП ЧИСТОЋА, ЛИСЈЕ ЈКП, ЈГСП НОВИ САД, ЈКП ГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО, ИНФОРМАТИКА ЈП НОВИ САД, НЕОПЛАНТА АД, АД „BB MINAQUA“, „ Delta Generali Osiguranje“ Регионални центар Нови Сад, као и многи други  привредни субјекти и појединци.

Такође на хуманитарном концерту који је тим поводом одржан у Спортском центру Слана бара продато је 2000 улазница. С обзиром на то да донације племенитих људи нису могле да покрију сав трошак пута за Кину и лечење деце, већ су родитељи морали да позајме велику суму новца, градоначелник Вучевић позива успешне компаније и грађане да у складу са својим могућностима и даље помажу болесној деци и њиховим породицама.

Градоначелник Милош Вучевић истакао је да Град неће заборавити на малишане после 16. октобра, већ ће наставити са акцијама како би се обезбедили скупи лекови који су им неопходни свакодневно.

Нови Сад, 16. октобар 2012. године