Читај ми

НАРЕДНОГ ВИКЕНДА У НОВОМ САДУ БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА "ТРОФЕЈ САЈАМСКОГ ГРАДА"

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваo je конференцији за новинаре у Градској кући на којој је представљен програм 18. Међународне јуниорске бициклистичке трке "Трофеј сајамског града", затим 1. Mеђународне бициклистичке трке  за жене, као и уводни програм тих међународних такмичења - Школско првенство Новог  Сада у бициклизму за ученике од 1. до 8. разреда основних школа.

- Наредног викенда у нашем граду очекује нас манифестација од посебног значаја за Град Нови Сад, а то је осамнаеста по реду Међународна јуниорска бициклистичка трка "Трофеј сајамског града". Посебно нас радује што ћемо бити у прилици да по први пут будемо домаћини Mеђународној бициклистичкој трци за жене. Оно што ће претходити овим такмичењима је Школско првенство Новог  Сада у бициклизму за ученике основних школа. Тo доприноси анимирању деце од најранијег узраста за спорт и рекреацију чиме их окрећемо здравом животном стилу. Традиционална трка "Трофеј сајамских градова" има вишеструки значај, јер поред тога што представља расадник талената, афирмише бициклизам као спортску дисциплину, али и позитивне вредности и здрав начин живота. Циљ трке је такође да се развија и учвршћује спортска, туристичка и привредна сарадња са светским и домаћим градовима у којима се одржавају међународне сајамске манифестације - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Директор Трке "Трофеј сајамских градова" Небојша Субић захвалио се Граду Новом Саду што је та трка уврштена у категорију манифестација од значаја за град.

- Ово је 18. издање трке јединствене по свом карактеру на Балкану, која скоро две деценије даје свој допринос развоју српског бициклизма. Ова трка је изнедрила много перспективних српских бициклиста, па и то говори о њеном значају – рекао је Субић и нагласио да је ове године пријављено 14 екипа из седам земаља.

Трка "Трофеј сајамских градова" је осмишљена тако да се 20. маја у суботу на Булевару Европе између два кружна тока обуставља саобраћај у времену од 12 до 19 сати, док ће кружни токови бити у функцији. Креће се са уводним такмичењем ученика из основих школа у 13 сати, у 14 сати стратује 1. Међународна трка за жене, а у 16 сати стартује главна Трка „Трофеј сајамских градова за јуниоре“. Сутрадан у Ковиљу, трка ће се одвијати око манастира Ковиљ, почевши од 9.30 часова, тако да ће тог дана до 16.30 часова такође бити регулисан саобраћај на релацији према Гардиновцима и око манастира. 

Нови Сад, 16. мај 2017. године