Читај ми

МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦУ "ШКОЉКИЦЕ" У НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника за културу Вања Вученовић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примили су учеснике и организаторе Интернационалног музичког фестивала за децу "Шкољкице". На фестивалу који се одржава од 7-12. новембра у Новом Саду, учествују деца из Србије, Русије, Мађарске, Летоније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Македоније, Малте, Црне Горе и Индије.

- Данас смо поносни што можемо да угостимо децу из целог света која су дошла у наш град да учествују у музичком фестивалу „Шкољкице“. Тај фестивал спада у ред оних манифестација које доприносе томе да Нови Сад сигурним корацима напредује ка кандидатури за Европску престоницу културе 2020. године. Сматрамо да учешће ове деце на фестивалу може дугорочно да помогне културном животу града и обогати различитост културне понуде - рекао је помоћник градоначелника Вања Вученовић и пожелео деци пријатан боравак у Новом Саду.

За време фестивалских дана биће одржане две полуфиналне вечери на којима ће се представити сви учесници из наше земље и из иностранства, а по одлуци међународног жирија на Гала концерту ће наступити најбољи извођачи из обе полуфиналне вечери. У склопу фестивалских дана, биће организовано више пратећих манифестација и екскурзија у циљу бољег упознавања и међусобног дружења учесника. Као специјални гости фестивала, наступиће мешовити инклузивни хор "ИСОН" и хор "Бајићеви славуји" из Новог Сада, а своје стваралаштво ће представити и деца, представници русинске, мађарске и украјинске националне заједнице. Фестивалске вечери ће употпунити и малишани, чланови плесних студија "ДИВА" и "КВИН“.
               

Нови Сад, 8. новембар 2012. године