Читај ми

МОТИВАЦИОНИ ГОВОРНИК НИК ВУЈИЧИЋ ПОСЕТИО ГРАДСКУ КУЋУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући Ника Вујичића, познатог мотивационог говорника који је рођен без руку и ногу у Аустралији, а чији су родитељи пореклом из Србије. Његова животна прича је охрабрила и мотивисала милионе људи широм света, а његове књиге су преведене на многе језике. Ник Вујичић борави у Новом Саду поводом учешћа на ЕXIТ фестивалу, где ће наступити као говорник, а синоћ је учествовао у јавној панел дискусији на великој сцени Српског народног позоришта у организацији ЕXIТ фондације под називом „50 година од Лета љубави - да ли је свет залутао?“.

- Прошло је 15 месеци од прошлог сусрета са Ником управо овде у Градској кући и срце ми је испуњено радошћу што смо у прилици да га угостимо поново. Чули смо да је синоћна трибина у СНП протекла одлично и сада је евидентно да је сарадња Новосађана и Ника све интензивнија и континуална. Посебно смо му захвални на подршци у нашим кандидатурама за ЕПК 2021 и ОПЕНС 2019, а та захвалност произилази из чињенице да то није била само протоколарна подршка, већ је он дубоко веровао у тим који нас је довео до титула. Ово је прилика да му искажемо захвалност за све то, а сада ћемо сазнати и његове планове за будућност, који су најблаже речено амбициозни, као и цео његов живот. Он људе широм света оставља без даха и мотивише вас да се борите и побеђујете, без сувишних изговора – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Том приликом, Ник Вујичић је честитао Граду Новом Саду на двема титулама које је освојио, а то су престижна признања Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе.

- Хвала Новом Саду на топлој добродошлици и искрено се надам да ћу још много пута долазити овде. Драго ми је да сам део ЕXIТ концепта и што ћу вечерас тамо говорити, а морам да истакнем заиста најблиставију звезду тог фестивала, Душана Ковачевића, који је чак и у најтежим временима веровао у успех и који и сад ради на томе да се то настави. Желим да долазим у Србију што чешће како бих учинио помаке за будуће генерације. У том смислу ме очекују разговори у Београду са владиним званичницима у вези са увођењем у наставни програм неке врсте курикулума везаног за изградњу система вредности код деце. Циљ би био лакше превазилажење проблема са којима се ти млади људи у школском узрасту суочавају – рекао је Ник Вујичић.

Он ће вечерас са главне бине EXIT-a, у оквиру свечане церемоније отварања, позвати светске лидере да буду уједињени у напорима да се избегне еколошка катастрофа коју тренутно свет проживљава.

Нови Сад, 6. јул 2017. године