ЉИЉАНА КОКОВИЋ

ЉИЉАНА КОКОВИЋ
Помоћница градоначелника
АДРЕСА: Трг слободе 1, 21000 Нови Сад, Србија
Број телефона: +381 21 480-7777 локал 131
e-mail: ljiljana.kokovic@novisad.rs

Pођена је у Кули 27 октобра 1965. године. Средњу школу је завршила у Сомбору, смер преводилачки на Педагошкој академији.
По образовању је економиста за спољну трговину и менаџер у маркетингу.
Посвећена је хуманитарном раду.
Има дугогодишње радно искуство у привреди, а од 2010. године се посвећује раду са особама са инвалидитетом посебно кроз рад у Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада. Активно учествује у одржавању и креирању визуелног идентитета Удружења кроз електронске и штампане медије. Запажене резултате постиже у организовању и окупљању волонтера за рад са особама са инвалидитетом као и у  реализацији многобројних пројеката у улози пројектног менаџера. У последњих неколико година учествује у раду Координационог одбора особа са инвалидитетом Града Новог Сада и у Скупштини МНРО Града Новог Сада. Ауторкa је билтена  Дневног боравка Удружења за помоћ МНРО.
Обавља  функцију председнице Надзорног одбора Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику. Својим ентузијазмом и упорношћу, са тимом младих волонтера, реализовала је бројне семинаре, тренинге, конференције и манифестације (концерте, приредбе, изложбе, представе...).
Била је председница Савета месне заједнице Југовићево  у периоду од 2009. до 2013. године. Чланица је Социјалдемократске партије Србије и  потпредседница Савета за социјална питања и бригу о деци и младима у Градском одбору Социјалдемократске партије Србије.
Говори руски и служи се енглеским језиком.
Удата је, мајка једног детета.