Čitaj mi

ZAVRŠNICA MANIFESTACIJE „RASPUSTILIŠTE“

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković je zajedno sa članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem prisustvovala završnoj manifestaciji kulture i obrazovanja dece „34. Raspustilište“ koja je trajala tri nedelјe, a u okviru koje su realizovani brojni edukativni programi i radionice, iz različitih kulturno-umetničkih oblasti, koji su bili besplatni za svu decu.

-Grad Novi Sad će nastaviti da podržava ovakve i slične manifestacije čiji je cilј obrazovanje dece. Izuzetno je važno da deci obezbedimo dobre uslove za odrastanje  i učenje kroz igru. Trudimo se da podržimo prave programe koji omogućavaju deci da se kreativno izraze, da se druže i nauče nešto novo i da vreme raspusta ispune aktivnim sadržajima kroz brojne programe vannastavnog obrazovanja- rekla je Ljilјana Koković.

Organizator i koordinator manifestacije Aleksandra Lukić je rekla da je tokom raspusta mališanima Novog Sada upriličeno preko stotinu različitih sadražaja iz svih oblasti kulture i umetnosti.

-Predstavlјene su i održane mnoge umetničke, filmske i muzičke radionice. Družili smo se sa glumcima i mnogim lјudima iz sveta nauke. Odigrano je nekoliko pozorišnih predstava,  gostovali su nam glumci iz Zemuna i Kruševaca, a svi ovi programi namenjeni su  uzrastu od četiri do 14 godina. Završnica manifestacije je prilika da se kroz svojevrsan program pokaže šta su sve najmlađi Novosađani naučili, uz nezaobilaznu pomoć visokoobrazovanih mladih lјudi, dobro obučenih za rad sa decom, kao i volontera- rekla je Aleksandra Lukić.

Novi Sad, 9. januar 2018. godine