Čitaj mi

PREDSTAVLJANJE NOVOG SADA I VOJVOĐANSKIH KLASTERA ITALIJANSKIM PRIVREDNICIMA

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski pozdravio je prisutne na prezentaciji potencijala Novog Sada i nekoliko klastera iz Vojvodine privrednoj delegaciji italijanske provincije Benevento. Prezentaciju i posetu italijanskih privrednika organizovali su Regionalna privredna komora Novi Sad, Privredna komora Srbije, Grad Novi Sad i Agencija Alma Mons, a upriličeni su i pojedinačni razgovori između privrednika nakon prezentacije.

- Grad Novi Sad je domaćin nekoliko italijanskih kompanija sa kojima ostvaruje dobru saradnju. Naš zadatak je da zaposlimo što više ljudi, tako da nam je privlačenje investicija od velikog značaja. U poseti nam je osam italijanskih kompanija iz oblasti energetskog sektora, zaštite životne sredine i građevinske industrije. Učešće u ovom događaju uzeće i dvadesetak naših kompanija i ja sam siguran da će se ovom prilikom doprineti stvaranju novih partnerstava. Grad Novi Sad pružiće svu moguću podršku potencijalnim investitorima – istakao je mr Goran Sečujski.

Prema rečima direktora Regionalne privredne komore Novi Sad Milorada Radojevića uloga Grada i komore je da stvore uslove za povezivanje i saradnju privrednika iz našeg grada, sa preduzećima iz drugih zemalja.

- Poseta privrednika iz provincije Benevento rezultat je dobre saradnje Privredne komore i Grada. Italija je značajan partner privrednika Južno-bačkog regiona, a u izvozu ona je četvrta po redu zemlja partner – naglasio je Radojević.

Predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada uputili su privrednike u sve važne detalje kada je reč o Novom Sadu kao investicionoj destinaciji, a prisutnima su se, u ime italijanske delegacije, obratili direktor za energetsku efikasnost Regije Benevento Đuzepe Marsikano i rukovodilac departmana za internacionalizaciju Privredne komore Beneventa Donato Skarinci.

Novi Sad, 18. jun 2014. godine