Čitaj mi

POTPISANO PISMO PODRŠKE GRADU ZA KANDIDATURU ZA EVROPSKU PRESTONICU KULTURE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući Izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera, koji je tom prilikom potpisao Pismo podrške Gradu Novom Sadu za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

- Velika je čast za naš grad, što smo danas u prilici da ugostimo gospodina Mekalistera, kao Izvestioca Evropskog parlamenta i kao prijatelja naše države i našeg naroda, koji pruža direktnu i nedvosmislenu podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Posebno sam ponosan i iskreno zahvalan gospodinu Mekalisteru što je i zvanično podržao Grad kao kandidata za tu prestižnu titulu. Ta podrška nije samo formalna, ona je suštinska i ima posebnu težinu, jer pokazuje našu bliskost. On je prijatelj Novog Sada i ovde je uvek dobrodošao, a danas nećemo razgovarati samo o kulturi, već ćemo na sastanku zaći i u druge oblasti kroz čitav niz aktuelnosti i događanja u Novom Sadu – rekao je gradonačelnik Vučević.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je da je u trodnevnoj poseti Srbiji i da mu je veliko zadovoljstvo što se nakon razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas sastaje i sa gradonačelnikom Novog Sada.

- Novi Sad je prelep grad sa sjajnim ljudima i predstavlja jedan od najistaknutijih gradova Srbije kada je u pitanju delovanje u oblasti kulture. Sa velikim optimizmom podržavam napore Grada Novog Sada da postane Evropska prestonica kulture, jer on to kao multietničan, multinacionalan i multikonfesionalan grad i zaslužuje – rekao je Mekalister i gradonalečniku poželeo mnogo uspeha u tom važnom projektu.

Novi Sad, 21. decembar 2015. godine