Čitaj mi

POČEO ZIMSKI „FESTIVAL NOVIH ENERGIJA“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju zimskog „Festivala novih energija“ koji organizuje Klub manekena „Novi Sad“ u saradnji sa Mesnom zajednicom „Gavrilo Princip“ i uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada. „Festival novih energija“ namenjen je najmlađima i održan je tokom leta na tri destinacije u okviru MZ „Gavrilo Princip“ na Novom naselјu uz učešće preko 700 dece i 2000 roditelјa i posetilaca.

- Projekat „Festival novih energija“ je nastao kao potreba da se u svetu modernizacije i brzog tempa života posvetimo našoj deci i najmlađima koja su naša budućnost. Važno je napomenuti da će svi posetioci ovog festivala biti u prilici da dočekaju Novu 2019 godinu, uz bogat novogodišnji program, maskembal, modnu reviju i ponoćni vatromet, a ovo će biti prvi put da se doček Nove godine organizuje na Novom naselјu. Svim učesnicima i posetiocima ovog festivala, naročito našim najmlađim sugrađanima, najiskrenije i od srca želim srećnu novu 2019. godinu, da ih prate zdravlјe, sreća, lјubav, da imaju bezbrižno odrastanje u miru i prosperitetu, i da u nastupajuću godinu uđu bogatiji, nakon svih saznanja i iskustava koja su tokom ovog festivala stekli- rekao je Aleksandar Petrović.

Programi Festivala usmereni su na razvoj stvaralaštva i kreativnosti dece i mladih, kroz različite radionice u svim oblastima koje su bitne za njihov razvoj, i njime su obuhvaćene različite teme, od kreiranja slobodnog vremena, bontona, razvijanja humanosti i slično.

Novi Sad, 28. decembar 2018. godine