Čitaj mi

OTVORENE „SPORTSKE IGRE MLADIH“ U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je svečanim paljenjem plamena na Trgu slobode otvorio „Sportske igre mladih“ u Novom Sadu. Ova sportska manifestacija je projekat internacionalnog karaktera za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života, prijateljstva i solidarnosti kod mladih. Otvaranju su prisustvovali član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i predsednik Organizacionog odbora Igara Zdravko Marić.

- Grad Novi Sad je jedan od deset gradova u Srbiji u kojima se održavaju Sportske igre mladih i mi smo sa zadovoljstvom prihvatili da budemo deo ove velike porodice. Putem Gradske uprave za sport bili smo koorganizatori ove manifestacije koja se sprovodi uz podršku Vlade Republike Srbije, Ministarstva za omladinu i sport i Saveza za školski sport Srbije. Verujem da će danas najmlađi Novosađani uživati u druženju i takmičenju, da će učiti o fer-pleju i da ćemo imati što više predstavnika Grada Novog Sada na završnom turniru u Beogradu, a i Novosađane na završnici Igara u Splitu. Bilo bi mi zadovoljstvo da ova manifestacija postane tradicionalna i u našoj zemlji, kao i da tokom cele godine imamo slična dešavanja - rekao je gradonačelnik i dodao da je najvažnije da deca odrastaju uz pravilan uzor i vapitanje, da se uče toleranciji, kao i dobrim komššijskim odnosima što je neophodno za razvoj cele zajednice.

Kvalifikaciona takmičenja odvijaju se u 10 gradova Srbije u pet sportskih disciplina, a finalni deo biće održan 27. juna u Beogradu. Pobednici finalnog dela takmičenja izboriće učešće na međunarodnom takmičenju koje će biti održano u Splitu.

Sportske igre mladih prvi put su organizovane u Hrvatskoj pre 18 godina i od tada okupljaju veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, najpre iz Hrvatske, a potom i iz Bosne i Hercegovine. Igre su u međuvremenu postale jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija u regionu.

Novi Sad, 24. jun 2014. godine