Čitaj mi

ODRŽAN PRIJEM ZA LIKOVNE PEDAGOGE RUSKE FEDERACIJE

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primio je osam likovnih pedagoga iz različitih gradova Rusije koji su u poseti Novom Sadu u okviru saradnje Udruženja likovnih pedagoga Federacije Rusije i Udruženja nezavisnih umetnika Novi Sad.

-Tradicionalno dobri odnosi sa Ruskom Federacijom u oblasti kulture danas su unapređeni na još jedan viši nivo zahvalјujući poseti likovnih pedagoga. Pored izložbe slika „Ogromna prostranstva Rusije“ na kojoj će večeras u KIC „Mladost“ u Futogu biti predstavlјena sva bogatstva i predeli Rusije našoj publici, oni će posetiti i obići najznačajnije kulturno-obrazovne ustanove u Novom Sadu što predstavlјa izuzetnu priliku za razvoj i unapređenje saradnje dve zemlјe u oblasti kulture- rekao je Vanja Vučenović.

Selektorka izložbe „Ogromna prostranstva Rusije“ Svetlana Suzencova zahvalila je u ime Udruženja likovnih pedagoga Federacije Rusije na srdačnom prijemu i gostoprimstvu  tokom njihovog boravka u Novom Sadu i okolini.

-Došli smo u Novi Sad sa cilјem da se upoznamo sa srpskom kulturom koju smo do sada poznavali samo zahvalјujući internetu. Izuzetno nam je drago što smo obilasakom  Novog Sada i njegove bogate kulturno-umetničke i turistike ponude uspeli u tome i što ćemo poneti samo lepe utiske i iskustva iz vaše zemlјe- rekla je Svetlana Suzencova.

Novi Sad, 4. maj 2016. godine