Čitaj mi

NAJAVA DOGAĐAJA

Četvrtak, 17. decembar 2009.godine
12:00 časova
Skupština Grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2, (Velika sala)

Član gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić prisustvovaće prmociji knjiga „Droga i medicina“ i „Droga i društvo“, u kojima je celokupna problematika borbe protiv bolesti zavisnosti objašnjena kroz sadržaje najsavremenije teorije, a napisali su je stručnjaci Instituta za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine.

O knjigama :

„Droga i medicina“ je štivo posvećeno profesionalcima medicinske struke - specijalistima psihijatrije, lekarima na specijalizaciji, lekarima opšte prakse, medicinskim sestrama - tehničarima koji rade sa zavisnicima, i stručnim saradnicima, posebno psiholozima. Knjiga predstavlja obrađeno i dopunjeno izdanje ranijih publikacija „Bolesti zavisnosti“ i „Droga - od zabave do bolesti“.

„Droga i društvo“ je prva publikacija na našim prostorima u kojoj su autori pokušali da obuhvate probleme u nemedicinskim sektorima uključenim u borbu protiv bolesti zavisnosti. Prvo poglavlje su pisali crkveni verodostojnici Pravoslavne crkve, a u daljem tekstu svoja viđenja i predloge za rešavanje postojećih problema dali su stručnjaci policije, pravosuđa, zatvorskih ustanova, centra za socijalni rad, novinari i nevladine organizacije, i takav intersektorski pristup predstavlja okosnicu Nacionalne strategije za borbu protiv bolesti zavisnosti.

Novi Sad, 16. decembar 2009.