Čitaj mi

NAJAVA DOGAĐAJA

Somborski bulevar otvara se za saobraćaj
Subota, 31. oktobar 2009. godine, 11.30 časova

Ispred Gradske kuće, Trg slobode 1

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković svečano će otvoriti za saobraćaj Somborski bulevar.
Predstavnici medija imaće priliku da prisustvuju prvoj vožnji novim Bulevarom do mesne zajednice Telep, u ulici Ilariona Ruvarca 18a, gde će biti održana prezentacija projekta izgradnje novih bulevara u Novom Sadu.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Novi Sad dobio je još jedan novi bulevar, koji zbog svoje složenosti, ima karakteristike autoputa, i predstavlja značajnu etapu izgradnje punog gradskog tranzita u pravcu budućeg mosta na Dunavu.

Radovi na izgradnji Somborskog bulevara obuhvatali su izgradnju saobraćajnih površina, od Futoškog puta do Ulice Jožefa Atile u dužini od oko 1850m. Ova kapitalna investicija, u koju je Grad uložio preko 700 miliona dinara, otvara mogućnosti za izgradnju stambenih zgrada, poslovnih, kulturnih i sportskih centara , javnih zelenih površina i parkova.

Somborski bulevar ima dve saobraćajne trake u oba smera, razdelno ostrvo, biciklističke i pešačke staze, kao i parkinge skoro celom dužinom. Završeni su radovi na izgradnji javnog osvetljenja duž cele ove deonice, postavljeni su semafori na uglu sa Futoškom i sa Vršačkom ulicom, izvršena je rekonstrukcija primarnog dovodnika vode, izgradnja sekundarnog vodovoda i kanalizacije, kao i izgradnja vrelovoda.

Za sledeću godinu planirana je i izgradnja Bulevara na potezu od ulice Jožefa Atile do Bulevara Cara Lazara, kao i izgradnja raskrsnice koja će spojiti Somborski i Bulevar Evrope.

Novi Sad, 30. oktobar 2009. godine