Čitaj mi

NAJAVA DOGAĐAJA

Petak, 2. oktobar 2009. godine
12.00 časova
Gradska kuća, Sala za sastanke
Trg slobode 1

Član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu prof. dr Sanja Stojanović i predsednik Odbora za obeležavanje Dečje nedelje Vera Grkavac predstaviće program obeležavanja ' Dečje nedelje" na nivou grada Novog Sada. Na konferenciji za novinare biće prisutni i Ismet Atić iz Centra za kulturnu animaciju kao predstavnik organizatora Svečanog otvaranja "Dečje nedelje" i Daliborka Batrnek Antonić ispred Ekumenske humanitarne organizacije sa predstavnikom Austrijskog fonda H. Stepic CEE Charity.

U skladu sa Zakonom o društvenoj brizi o deci, svake godine, u prvoj nedelji oktobra, radi podsticanja i organizovanja raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanja mera za unapređenje društvene brige o deci, obeležava se "Dečja nedelja".

Aktivnosti koje se organizuju u vreme trajanja "Dečje nedelje" utvrđuju se programom koje svake godine donosi nadležni ministar, a realizacija tog programa odvija se na nivou Republike, gradova, odnosno opština, koje obrazuju odbor za obeležavanje "Dečje nedelje".
Gradsko veće Grada Novog Sada je obrazovalo, kao svoje radno telo, Odbor za obeležavanje "Dečje nedelje", koji je utvrdio Program obeležavanja "Dečje nedelje" na nivou Grada Novog Sada, od 5. do 11. oktobra 2009. godine, pod motom:

"Biće pravde na svetu
i znanja i lepote
deca će spasiti planetu
od mržnje i prostote".