Čitaj mi

ПОМОЋ У ШКОЛОВАЊУ ДАРОВИТИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА СЛАБИЈЕГ ИМОВИНСКОГ СТАЊА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Његово Преосвештенство Епископ јегарски др Порфирије, председник Управног одбора Фондације ''Привредник'' потписали су Протокол о сарадњи у спровођењу програма и пројеката школовања даровитих ученика и студената, којим ће се обезбедити материјални и други услови за школовање ученика и студената слабијег имовинског стања или без родитеља, као и школовања посебно надарених и талентованих ученика и студената.

-  Наша је заједничка обавеза и одговорност да дамо шансу  деци слабијег материјалног статуса да остваре све своје способности, да помогнемо талентованима, јер ћемо на тај начин допринети стварању кадра који ће, у нашем граду , нашој земљи, моћи да покрене привредни и сваки други развој. Желим много среће и успеха новој генерацији ученика и студената који ће кроз сарадњу Града и овог значајног и угледног хуманитарног фонда, трасирати свој пут успеха - рекао је градоначелник Вучевић.

Председник Управног одбора Фондације ''Привредник'' Епископ јегарски др Порфирије рекао је да просперитет једне државе зависи и од процента образовних људи у том друштву.

- Увек су постојали и постоје млади људи који су веома интелигенти, веома савесни и талентовани а нису имали могућности да те своје таленте и дарове покажу због материјалних могућности. Због тога Привредник, као најстарија институција те врсте, препознаје и помаже младе и талентоване, а од оснивања до сада Фонд је помогао 40 хиљада питомаца. – рекао је др Порфирије.

Наташа Туторов, једна од младих питомаца „Привредника“ захвалила се у име бивших и садашњих  питомаца, нагласивши да сви они улажу велики труд да остваре што бољи успех и резултате који су основ за успех у сопственој каријери, а самим тим и за напредак целокупног друштва. Основни циљ заједничког деловања је омогућавање школовања даровитих ученика и студената различитих профила слабијег имовинског стања, као и брига о свестраном развоју њихове личности и отварање могућности једнаког напредовања ових младих људу у току образовања, под геслом  „РАД - ШТЕДЊА – ЧЕСТИТОСТ“.

Нови Сад, 28. децембар 2012. године