Čitaj mi

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ НОВЕ ГОДИНЕ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Новогодишња ноћ са сабом носи много радости и весеља, а неопходна је системска подршка и координиран рад свих служби у граду како би се осигурао добар, али и безбедан провод на градском тргу те ноћи. Поред стручних служби, потребна је и сарадња и учешће грађана који својим одговорним понашањем треба да допринесу општој сигурносној ситуацији у току прославе дочека Нове године.

Апелујемо на све оне који Нову годину буду чекали у центру града, да крену на време и да не долазе аутомобилима, како се не би правиле непотребне саобраћајне гужве. Позивамо грађане да за време предстојећих празника, с обзиром на повећан број саобраћајних незгода у том периоду, буду савесни према себи и другима и своје учешће у саобраћају учине безбеднијим. У току прославе, биће појачано присуство хитне медицинске помоћи и ватрогасних служби, а грађани треба да буду опрезни приликом употребе пиротехничких средстава, јер се повреде и пожари догађају врло лако.

Новогодишња манифестација ће бити под посебним мерама обезбеђења и апелујемо на грађане да не покушавају да унесу било коју врсту хладног и ватреног оружја, пиротехничких средстава, напитака у металној или стакленој амбалажи, јер ће бити претресани на улазним пунктовима од стране припрадника редарске службе.

Градска управа за саобраћај и путеве поводом организовања дочека Нове године на Тргу слободе у Новом Саду, донела је решење којим се одређује привремена забрана саобраћаја у улицама Његошевој, Милоша Хаџића, Светозара Милетића, Николајевској, Трифковићевом тргу, Грчкошколској, Златне греде (од Пашићеве до Даничићеве), Грозде Гајшин, Николе Пашића (од Грчкошколске до Скерлићеве), Модене и Илије Огњановића. Привремена забрана саобраћаја у наведеним улицама важиће од 31. децембра 2012. године у 15,00 часова до 1. јануара 2013. године у 4,00 часа.

Семафори у широј зони центра града у ноћним сатима радиће у режиму за дане викенда, односно укида се систем жутог трепћућег светла у ноћи између 31.12. 2012. и 1.1. 2013, као и у ноћи између 1. и 2. јануара 2013. године. У свим улицама ужег центра града, односно пешачке зоне, забрањује се улазак возилима са важећим одобрењем, осим за возила организатора и приоритетних возила од 31. децембра у 15,00 часова до 1. јануара 2013. у 4,00 часа. Јавно-комунално предузеће "Паркинг сервис" током 1. и 2. јануара 2013. неће наплаћивати паркирање у граду. Такође, гаража код Српског народног позоришта неће радити од 31. децембра 2012. од 15 часова.

Нови Сад, 28. децембар 2012. године