Čitaj mi

ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ КЛУБА ЕМИНЕНТНИХ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Члан Градског већа за здравство прим. др Петар Новаковић и помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присуствовали су традиционалном новогодишњем пријему за чланове Клуба еминентних добровољних даваоца крви "Изворни клуб 100".

- Будући да се годинама бавим хирургијом, из искуства знам колики је значај људи који дају најдрагоценију течност и спашавају људске животе. Велика ми је част што сам у прилици да их поздравим и укажем им дужно поштовање за њихову хуманост. Овакав клуб постоји само у Новом Саду, а Град препознаје његов значај и наставиће да га прати и подржава у свим сегментима деловања како бисмо заједнички допринели да се што више наших суграђана подстакне на хуманост - изјавио је прим. др Петар Новаковић и пожелео присутнима срећне новогодишње и божићне празнике.

Клуб еминентних добровољних давалаца крви "Изворни клуб 100" је настао 1997. године и прво је регистровано удружење вишеструких добровољних давалаца крви. Клуб броји 134 чланова старости измађу 50 и 60 година. Услов за чланство је 100 добровољних давања крви за мушкарце, а 50 за жене, због природне условљености и бриге о потомству. Према речима председника клуба Миодрага Ђукића, потребно је најмање 25 година живота да би човек 100 пута дао крв, а ове године међу еминентне добровољне даваоце крви уврштено је још 10 наших суграђана.

Нови Сад, 24. децембар 2012. године