Čitaj mi

NAJVEĆI BIOSKOP U VOJVODINI OTVOREN U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju najvećeg bioskopa u Vojvodini i najmodernijeg u Srbiji, novosadskog „CineStar“ 4Dx, koji se sa 10 dvorana i oko 1400 mesta za sedenje prostire na čak 5000 kvadrata zasebne zgrade Tržnog centra „BIG“.

- Novosađani svakako zaslužuju ovako moderan multipleks, opremljen prema najsavremenijim tehničkim standardima, u kojem će moći na pravi način da uživaju u filmovima. U pitanju je jedan multifunkcionalni, zabavni centar sa različitim sadržajima, u kojem će Novosađani, ali i brojni gosti koji dolaze u naš grad, imati priliku da provedu svoje slobodno vreme, a pre svega ljubitelji sedme umetnosti koji će ovde dolaziti da gledaju premijere popularnih filmova. Raduje me svaki novi objekat u Novom Sadu, kao i nove investicije, a želim da čestitam kompaniji „BIG Cee“ koja je uspešno završila jedan ciklus investicija u našem gradu, kao i kompaniji „CineStar“, što su ujedinile svoje poslovne interese i što je rezultat te njihove saradnje ovaj moderan objekat. Važno je da se grad razvija u svim segmentima, da gradimo nove sadržaje, fabrike, zabavne centre, jer smo mi grad koji želi da se razvija i da uvek ide napred - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i istakao da će od ove investicije oporezivanjem prihodovati i budžet lokalne samouprave odakle će biti usmeravana sredstva za druge sadržaje u gradu, da će se zaposliti novi ljudi i da je to sistem tržine privrede kojem se teži, jer donosi benefite kako za Grad, tako i za vlasnika novoizgrađenog objekta.

Na svečanosti upriličenoj tim povodom, obratili su se i direktor kompanije „Blitz CineStar“ za Srbiju Zoran Savić i direktor kompanije „BIG Cee“ Robert Jahav.

- Novosadski multipleks treći je i ujedno najambiciozniji projekat u našoj zemlji kompanije „Blitz CineStar“ - najvećeg i najposećenijeg lanca bioskopa u regionu. Za nama su meseci požrtvovanog i uzbudljivog rada na izgradnji bioskopa koji će biti dostojan ovog grada. Građani Novog Sada bili su sve vreme naša najveća inspiracija i motivacija da uvek damo malo više i da budemo još bolji i kreativniji - rekao je direktor kompanije „Blitz CineStar“ za Srbiju Zoran Savić.

Direktor kompanije „BIG Cee“ Robert Jahav izrazio je veliko zadovoljstvo zbog učešća Tržnog centra „BIG“ u ovom velikom i značajnom projektu koji će građanima Novog Sada doneti najmoderniji bioskop u Srbiji sa 4Dx formatom i istakao da će ova kompanija nastaviti da podržava „CineStar“ u stvaranju najuzbudljivije i najkvalitetnije filmske zabave.

Novosadski „CineStar“ bioskop je prvi i jedini sa 4Dx dvoranom u Srbiji, opremljenom specijalnim sedištima koja se pomeraju zajedno sa filmskim slikama na platnu, senzorima za intenzivne mirise, nalete vetra, vode, magle, mehurića, kao i neverovatnim svetlosni efektima. Osim 4Dx sale, on ima i ultimativne RealD 3D dvorane, kao i eXtreme salu – specijalni „CineStar“ standard, a to su samo neke od tehničkih karakteristika ovog bioskopa.

Novi Sad, 15. jul 2016. godine