Čitaj mi

HUMANITARNO VEČE „SUNCE POSLE KIŠE“ U SUBOTU U CENTRU GRADA

U cilјu prikuplјanja pomoći za obnovu poplavlјenih područja, Grad Novi Sad i vinarija Plantaže 13. jul organizuju humanitarno veče pod nazivom „Sunce posle kiše“. Tim povodom održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić, direktor prodaje i marketinga vinarije Plantaže 13. jul Veselin Đurišić, kao i učesnici u programu Jelena Tomašević i Sergej Ćetković.

- Organizacijom ove humanitarne večeri Grad Novi Sad nastavlјa da pomaže žrtvama poplava u Srbiji. U tim najtežim danima i noćima, bili smo uz sve poplavlјene opštine, a ne zaboravlјamo ih ni sada kada se voda povukla i kada je stanovništvu pomoć još potrebnija. Pozivam sve Novosađane da u subotu, 14. juna dođu u centar grada i slanjem sms poruke na broj 1003 koja predstavlјa ulaznicu na programe, podrže akciju - izjavio je zamenik gradonačelnika i zahvalio se vinariji Plantaže 13. jul i svim učesnicima u programu koji će zajedno sa građanima pomoći ugrožena područja.

Humanitarno veče „Sunce posle kiše“ biće održano u subotu, 14. juna, na više lokacija u centru grada. Na sceni 1 koja će biti postavlјena na Trgu slobode od 21.00 čas nastupiće Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i Nenad Knežević Knez. Na sceni 2, u Dunavskoj ulici od 20.00 časova nastupiće ekipa iz „Državnog posla“, grupa „Apsolutno romantično“ i brojni književnici i glumci, a na sceni 3 u Ulici Laze Telečkog od 23.00 sata predviđeni su nastupi poznatih disk džokeja. Takođe, u restoranu „Bouquet wine house“u 20.00 časova biće održana humanitarna aukcija vina i dobrotvorna večera. Sav prihod sa aukcije i večere biće uplaćen na račun Vlade Srbije za pomoć postradalima u poplavama. Direktor prodaje i marketinga vinarije Plantaže 13. jul Veselin Đurišić je objasnio da će na licitaciji biti ponuđeno deset boca arhivskih vina, od kojih su neka stara i preko 30 godina i pozvao društveno odgovorne kompanije da dođu na aukciju.

- Želim da se zahvalim Gradu Novom Sadu koji je za organizaciju ovog događaja na raspolaganje stavio sve svoje resurse, kao i umetnicima koji su pristali da učestvuju u programu. U teškim vremenima svi imamo moralnu odgovornost da pomognemo, a kompanija Plantaže 13. jul će sutra uplatiti i donaciju od 30 hilјada eura za pomoć  ugroženima - istakao je Veselin Đurišić.

Jelena Tomašević i Sergej Ćetković su se zahvalili organizatorima na pozivu i ukazanoj prilici da svojim prisustvom i delom doprinesu da se prikupi što više sredstava za ugrožena područja i pozvali Novosađane i sve ostale građane da dođu u što većem broju.

Novi Sad, 12. jun 2014. godine