Čitaj mi

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ U POSETI KOSOVU I METOHIJI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa saradnicima obišao Kosovsko Pomoravlјe i u Šilovu se sastao sa načelnikom Kosovsko-pomoravskog okruga Radovanom Stojkovićem, predsednicima privremenih organa opština u srpskom sistemu, gradonačelnicima privremenih institucija samouprava i direktorima javnih ustanova. U Kulturno-prosvetnom centru "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu, rekao je okuplјenim Srbima da je došao da prenese poruku da će država Srbija uvek biti uz njih.

- Verujte u Srbiju i državno rukovodstvo, u predsednika Aleksandra Vučića. Država će uraditi sve što bude mogla da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji. Nama je najvažnije da sačuvamo mir, da lјudi mogu da žive ovde, da probamo da ih ekonomski osnažimo, da vidimo šta možemo da uradimo da se još više dece rađa na ovim prostorima. Nisam došao ovde sa nekim velikim i teškim parolama. Vrlo je opasno da neko kaže nešto nerealno i da „srbuje“ i ode u Beograd ili Novi Sad, a ovi lјudi ovde treba da žive. Dakle, ovde smo da razmenimo iskustva, da razgovaramo samo o onome što je realno i o stvarima na kojima se predano i odgovorno radi. Mi zaista mislimo na naše sunarodnike na Kosovu i radimo na tome da sačuvamo srpsku zajednicu. Važno je da svi znaju da Srbija na najbolјi mogući način štiti svoj narod i nacionalne interese, trudeći se da iz dana u dan obezbedi uslove da lјudi ovde nastave da žive, uče i rade – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U Kulturno-prosvetnom centru u Šilovu gradonačelnika Novog Sada je dočekao direktor  Stanko Pevac koji ga je upoznao sa radom te kulturne institucije. Delegacija iz Novog Sada pogledala je izložbu slika iz Velikog rata, a u toku dana gradonačelnik će posetiti i Srbe u centralnom delu Kosova i Metohije, tačnije u Gračanici, gde će se sastati sa predsednikom Opštine Srđanom Popovićem. Dva gradonačelnika će obići polјoprivrednu zadrugu u Donjoj Gušterici, kao i kompleks zgrada za socijalno stanovanje u Laplјem selu.

Novi Sad, 18. april 2019. godine