Čitaj mi

GRADONAČELNIК VUČEVIĆ POSETIO SRBE NA КOSOVU I METOHIJI

Gradonačelnik Miloš Vučević danas je sa saradnicima obišao Srbe koji žive u južnoj srpskoj pokrajini i tom prilikom razgovarao sa predsednikom Privremenog organa opštine Кosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić je istakao da je ovo trenutak jedinstva i solidarnosti i zahvalio se gradonačelniku Vučeviću na pruženoj podršci, jer takvi gestovi, poput dolaska novosadske delegacije, simbolično ukazuju na to da Srbi sa Кosova i dalje imaju na koga da se oslone. On je rekao da je cilj da se zajedničkim snagama očuva identitet i istorija Srba.

Na sastanku je preneta podrška srpskom narodu iz prijateljskog Novog Sada, a Aleksandar Spirić se osvrnuo i na odgovornu politiku koju vode predsednik Vučić i Vlada Republike Srbije, što značajno doprinosi dizanju morala naroda koji živi u južnoj srpskoj pokrajini.

Spirić je upoznao novosadsku delegaciju sa situacijom koja vlada na severu Кosova, dok se gradonačelnik Vučević najpre zahvalio na bratskoj i srdačnoj dobrodošlici i naglasio da je došao u Кosovsku Mitrovicu kako bi pružio podršku za ostanak građana na svetim srpskim prostorima. On je istakao i da su svi sunarodnici, bez obzira u kom delu Srbije živeli, uznemireni pritiscima Prištine, kao i necivilizacijskim merama kojima se služi albanska zajednica intenzivno prethodnih meseci.

-Ja sam siguran da ćemo mudrošću, ozbiljnošću i odgovornošću predstavnika Srba sa Кosova i državnog rukovodstva Srbije uspeti da odgovorimo na mnogobrojne izazove kako bismo sačuvali naše nacionalne i državne interese – rekao je Miloš Vučević i dodao da ima visoka očekivanja od sutrašnjeg sastanka predstavnika Srba sa Кosova sa predsednikom Vučićem u Beogradu i da se nada usaglašavanju jedinstvenog stava koji će opredeliti delovanje srpske zajednice u budućnosti.

Novi Sad, 9. april 2019. godine