Читај ми

КОШАРКАШИ ЈОВИНЕ ГИМНАЗИЈЕ НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући кошаркашки тим Гимназије „Јован Јовановић Змај“ који је као државни првак учествовао на Светском првенству средњих школа у Поречу заузевши шесто место у коначном пласману.

- Велика ми је част да поздравим спортисте који су најбољи млади кошаркаши у држави у школском спорту. Њихов пут до Светског школског првенства није био нимало лак, јер су освојили општинско, окружно, међуокружно и републичко такмичење. Ово је један изузетан резултат, поносни смо на ученике Јовине гимназије и захвални смо Савезу за школски спорт града Новог Сада који континуирано води рачуна о развоју интересовања за спорт код наше омладине. Град Нови Сад је усвајањем нове Стратегије спорта ставио акценат на побољшање школског спорта. Вратили смо школске сале ученицима, максимално смо помогли Савезу за школски спорт, а Градска управа за спорт и омладину подржава и све клубове и школе које имају своја спортска удружења. Честитам им на лавовској борби и на освојеном 6. месту на свету, а посебно њиховој професорици Татајани Митровић која је била вођа екипе – рекао је Огњен Цвјетићанин пожелевши младим кошаркашима још много успеха, као и то да своја искуства преносе и на друге гимназијалце, како би се победнички низ наставио па да буду дочекани, како је рекао, наредних година као светски прваци.

Професорица физичког васпитања Татајана Митровић водила је кошаркашки тим Гимназије „Јован Јовановић Змај“ кроз сва такмичења у држави, као и на Светском првенству у Поречу.

- Момци су остварили велики успех на највећем такмичењу које школски спорт има, и то је најбољи резултат који је наша Гимназија остварила до сада. Поносни смо на наше ученике и захвални смо Граду на подршци коју безгранично пружа Савезу за школски спорт града Новог Сада – истакла је Татјана Митровић.

Нови Сад, 2. јун 2017. године