Читај ми

ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ „СУНЦЕ ПОСЛЕ КИШЕ“ У СУБОТУ У ЦЕНТРУ ГРАДА

У циљу прикупљања помоћи за обнову поплављених подручја, Град Нови Сад и винарија Плантаже 13. јул организују хуманитарно вече под називом „Сунце после кише“. Тим поводом одржана је конференција за новинаре којој су присуствовали заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић, директор продаје и маркетинга винарије Плантаже 13. јул Веселин Ђуришић, као и учесници у програму Јелена Томашевић и Сергеј Ћетковић.

- Организацијом ове хуманитарне вечери Град Нови Сад наставља да помаже жртвама поплава у Србији. У тим најтежим данима и ноћима, били смо уз све поплављене општине, а не заборављамо их ни сада када се вода повукла и када је становништву помоћ још потребнија. Позивам све Новосађане да у суботу, 14. јуна дођу у центар града и слањем смс поруке на број 1003 која представља улазницу на програме, подрже акцију - изјавио је заменик градоначелника и захвалио се винарији Плантаже 13. јул и свим учесницима у програму који ће заједно са грађанима помоћи угрожена подручја.

Хуманитарно вече „Сунце после кише“ биће одржано у суботу, 14. јуна, на више локација у центру града. На сцени 1 која ће бити постављена на Тргу слободе од 21.00 час наступиће Сергеј Ћетковић, Јелена Томашевић и Ненад Кнежевић Кнез. На сцени 2, у Дунавској улици од 20.00 часова наступиће екипа из „Државног посла“, група „Апсолутно романтично“ и бројни књижевници и глумци, а на сцени 3 у Улици Лазе Телечког од 23.00 сата предвиђени су наступи познатих диск џокеја. Такође, у ресторану „Bouquet wine house“у 20.00 часова биће одржана хуманитарна аукција вина и добротворна вечера. Сав приход са аукције и вечере биће уплаћен на рачун Владе Србије за помоћ пострадалима у поплавама. Директор продаје и маркетинга винарије Плантаже 13. јул Веселин Ђуришић је објаснио да ће на лицитацији бити понуђено десет боца архивских вина, од којих су нека стара и преко 30 година и позвао друштвено одговорне компаније да дођу на аукцију.

- Желим да се захвалим Граду Новом Саду који је за организацију овог догађаја на располагање ставио све своје ресурсе, као и уметницима који су пристали да учествују у програму. У тешким временима сви имамо моралну одговорност да помогнемо, а компанија Плантаже 13. јул ће сутра уплатити и донацију од 30 хиљада еура за помоћ  угроженима - истакао је Веселин Ђуришић.

Јелена Томашевић и Сергеј Ћетковић су се захвалили организаторима на позиву и указаној прилици да својим присуством и делом допринесу да се прикупи што више средстава за угрожена подручја и позвали Новосађане и све остале грађане да дођу у што већем броју.

Нови Сад, 12. јун 2014. године