Читај ми

ЈКП „ЛИСЈЕ“ УСПЕШНО ЗАВРШАВА ПОСЛОВНУ ГОДИНУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствоваo je презентацији пословања Јавно-комуналног предузећа „Лисје“, коју jе изложиo директор тог предузећа Владимир Ђаковић. Циљ анализе пословања био je изналажење нових решења за пружање још квалитетнијих услуга у наредном периоду и поједностављивањe процедура везаних за делатност предузећа, а том приликом представљен је и нови возни парк ЈКП „Лисје“.

- Јавно-комунално предузеће „Лисје“ је пример како се може постићи успех и стабилизовати лоша ситуација у пословању, спровођењем одговорне политике руководства фирме и уз неизоставну подршку запослених. Турбулентно стање у ЈКП „Лисје“, које је нови менаџмент затекао 2014. године, санирано је кроз озбиљну реорганизацију и кадровске промене. Нови менаџмент је снажнијe преузео одговорност, а директор и његови сарадници пратили су упутства добијена од Радне групе формиране ради реструктурирања јавних предузећа у граду. Предузеће које је било у тешком стању, данас има добре резултате пословања, посебно имајући у виду шта се дешавало претходних шест, седам година у „Лисју“.  Данас смо видели део механизације и новог возног парка, који су купљени из сопствених средстава предузећа, а то је резулатат економичног пословања у претходном периоду. Значајно је смањен број запослених, посебно у сектору администрације где је било радних места која немају везе са основном делатношћу фирме и велики део дугова је исплаћен, тако да нема препрека да у 2016. години буду још успешнији – рекао је градоначелник и нагласио да се нада да ће у наредној години, „Лисје“ у сарадњи са „Заводом за изградњу града“ решити проблем везан за проширење гробних места са сремске стране града, као и проблем гробља у Ветернику.

Директор ЈКП „Лисје“ Владимир Ђаковић рекао је да је у јуну 2014. године нови менаџмент преузео руковођење предузећем и да је тада затечено јако лоше стање.

- Дугујемо велику захвалност градској администрацији, а посебно градоначелниу Вучевићу који је имао снаге и воље да помогне целокупну  реорганизацију овог предузећа. Почетак нашег препорода било је оснивање Радне групе која је снимила стање у предузећу и потом пружила изузетну саветодавну помоћ за санацију предузећа. Ми смо у договору са репрезентативним синдикатом и радницима договорили исплату минималних зарада у трајању од пет месеци, тако да смо поред те уштеде, 2014. годину завршили са 30% мање запослених и без дуга банкама. Са једним озбиљним програмом смо ушли у 2015. годину, и сада је ово једно стабилно предузеће. Као показатељ стања у предузећу, можемо се похвалити чињеницом да смо успели да купимо озбиљну механизацију из сопствених средстава – рекао је Ђаковић и додао да ће та опрема омогућити да радници свој посао обављају квалитетније на задовољство свих грађана Новог Сада.

Нови Сад, 25. децембар 2015. године