Читај ми

ИСПРАЋАЈ ДЕЦЕ НА ЛЕТОВАЊЕ У БАОШИЋЕ

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић испратиo je 47 деце основношколског узраста из социјално угрожених породица са три васпитача на летовање у одмаралиште Црвеног крста Србије у Баошићима. Деца ће боравити на мору од 6. до 15. јула 2017. године.

-Градска управа за социјалну и дечију заштиту у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада традиционално посвећује велику пажњу превентивном опоравку деце на мору. У оквиру пројекта „Програми и активности за помоћ деци и младима у стању социјалне потребе“  и ове године Град Нови Сад је омогућио летовање деци и за ту намену обезбеђена су средства из буџета у износу од 2.200.000 динара- рекао је Тихомир Николић и пожелео деци срећан пут и пријатан боравак на мору.

На летовање у Баошиће одлазе деца чији су родитељи корисници Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада, деца из Дневног боравка за децу и омладину Центра за социјални рад и штићеници Дечијег села из Сремске Каменице. Кроз радионице које воде волонтери Црвеног крста, деца ће имати прилику да се упознају са Организацијом Црвеног крста, њеним основним принципима и стекну основна знања из прве помоћи, као и да се едукују се кроз пројекте „Промоција хуманих вредности“, „Стоп трговина људима“ и другим.

Нови Сад, 5. јул 2017. године