Читај ми

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КЛУБ ЖЕНА ЗА НОВИ САД

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и шеф Канцеларије за локални економски развој Оливера Симовић, у присуству супруге бившег амбасадора и председнице Интернационалног клуба жена -Израел Јелене Исаков примили су супругу амбасадора Црне Горе у Србији Весну Јововић.

Повод овог пријема је најава почетка хуманитарног пројекта Града Новог Сада ''Интернационални клуб жена за Нови Сад'' у оквиру којег ће жене представника дипломатског кора удружене у Интернационални клуб жена - Београд реализовати акције подршке и помоћи Новосађанима којима је то најнеопходније. Град ће пројекат реализовати у сарадњи са Новосађанком Јеленом Исаков која има много искуства у тој врсти хуманитарног рада.

- Свесни смо тешког положаја у којем се социјалне категорије становништва у нашем граду налазе и као одговорна градска власт,  учинићемо све што је у нашој моћи да им помогнемо- изјавио је заменик градоначелника Борко Илић и додао - Град Нови Сад негује добру међународну сарадњу, често нас посећују амбасадори и редовно контактирамо са представницима земаља и градова широм Европе и света. По први пут, ауторитет људи који воде Нови Сад, као и  везе и контакти са дипломатским кором биће употребљене за помоћ угроженим категоријама становништва.

Шеф Канцеларије за локални економски развој Оливера Симовић додала је да је веома значајно што се поред Београда, где Интернационални клуб жена већ спроводи хуманитарне акције, у овај пројекат укључио и Нови Сад и да би се утицај чланица овог клуба могао искористити и у ширем друштвеном контексту, као што је подстицање женског предузетништва или културних активности.

Према речима Весне Јововић Интернационални клуб жена окупља велики број чланова волонтера из 40 земаља широм света и као невладина и непрофитна организација настоји да у интернационалном окружењу утиче на боље разумевање и упознавање Србије, као и да помогне у прикупљању средстава за хуманитарне активности.

Након пријема у Градској кући, представници Града заједно са гостима засадили су дрво иза студентског дома ''Слободан Бајић'' као симбол добре воље и љубави према ближњима, чиме је и званично обележен почетак спровођења хуманитарног пројекта у Новом Саду.

Нови Сад, 26. фебруар 2013. године