Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ ПРЕДСТАВИО НОВИ САД У МОСКВИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић борави у дводневној посети Москви поводом представљања Новог Сада као актуелне Омладинске престонице Европе. Градоначелник се такође састао са замеником директора Департмана за спољно-економске и међународне везе Града Москве Илијом Николајевичем Кузминoм. Том приликом званичници су разменили искуства о функционисању комуналних система, о развоју инфраструктуре, јавном превозу, и имплементацији система ''паметан град''.

-Москва је један од најразвијенијих светских градова и јако је важно учити од оних који су заиста успешни. Задивило нас је што је град са 12 милиона становника беспрекорно чист, и на те теме смо посебно усмерили пажњу – казао је Вучевић.

Заједно са делегацијом ОПЕНС-а, градоначелник је у амбасади Србије у Москви учествовао у презентацији најважнијих активности Омладинске престонице Европе, и том приликом позвао присутне да посете Нови Сад и Србију.

-Искористили смо ову шансу да представимо Нови Сад Москви, наше економске и туристичке потенцијале, да покажемо да смо конкурентни многим градовима у Европи. Ако желимо да побеђујемо и будемо атрактивнији, морамо бити пуно агилнији. Много тога вредног смо предочили онима који су у корпусу извршне власти у Русији и који могу да допринесу да Србија и Нови Сад буду видљивији. Надам се да ћемо и ми боље разумети Русију, јер није довољно само причати о емотивним односима, већ реално сагледати животне околности – нагласио је градоначелник Вучевић и захвалио се амбасади Србије у Руској Федерацији и свима који су учествовали у реализацији посете Москви.

Новосадски градоначелник изразио је намеру да даље развија везе и са Санкт Петербургом, који је у Русији позициониран као Нови Сад у Србији, и нагласио да квалитетној сарадњи градова у многоме доприносе добри односи председника Републике Србије и председника Руске Федерације.

Нови Сад, 13. јун 2019. године