Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ ЗА ИНОВАЦИЈЕ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој Ненада Поповића са којим је разговарао о приликама за даљи развој ИТ сектора и важности добре кореспонденције различитих нивоа власти у том процесу.

Градоначелник Вучевић је нагласио да је Нови Сад увелико препознатљив као ИТ центар региона и да се континуирано посвећује посебна пажња тој области. Саговорници су се сложили да је за економски развој неопходна јака веза између науке и привреде, као и да је Нови Сад то одавно препознао. Оцењено је да је изградња Научно-технолошког центра од великог значаја за Град Нови Сад, али и за Србију.

Званичници су оценили да је усмереност Владе на стимулисање малих и средњих предузећа за иновативно предузетништво и то повезивањем са стручним и научним организацијама, добра политика која се следи и на локалном нивоу у Новом Саду.

Градоначелник Вучевић захвалио се министру на посети и изразио уверење да ће континуирано добра сарадња сва три нивоа власти осигурати бржи економски напредак, а у циљу општег просперитета и повећања животног стандарда грађана.

Нови Сад, 26. фебруар 2018. године