Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТАО ЗЛАТО НЕНАДУ ПАГОНИСУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар честитали су новосадском кик боксеру Ненаду Пагонису на златној медаљи коју је освојио на Европском првенству у кик боксу за сениоре, одржаном од 28. октобра до 3. новембра у Анкари.

- Поред тога што као један од најуспешнијих новосадских спортиста доприноси промоцији нашег града у целом свету, Ненад Пагонис даје добар пример младим спортистима како се великим трудом, радом и преданошћу постижу најбољи резултати. Након успешно одржаног Европског првенства у каратеу за децу, кадете и јуниоре и нови успех Ненада Пагониса потврђује да је Нови Сад град борилачких спортова - изјавио је градоначелник Милош Вучевић.

На првенству у којем је учествовало преко 600 такмичара из више од 50 земаља света Пагонис се, као прошлогодишњи светски првак, такмичио у полуфиналу и у финалу, где је савладао Хрвата Агрона Претениа и тако постао носилац ове престижне титуле. Ненад Пагонис је петоструки првак света и троструки првак Европе, а једини је кик боксер на свету који је носилац три светске и три европске златне медаље у три различите категорије.

Нови Сад, 5. новембар 2012. године