Читај ми

ГРАДИ СЕ ФИСКУЛТУРНА САЛА У ОШ “ВЕЉКО ВЛАХОВИЋ“ У ШАНГАЈУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је ОШ „Вељко Влаховић“ у Шангају где се од почетка јуна изводе радови на изградњи фискултурне сале површине 557 м2, уз постојећу школску зграду у оквиру комплекса школе. Изградњом се добија у приземљу фискултурна сала, справарница, мушке и женске свлачионице, мушки и женски санитарни чворови, свлачионице и санитарни чвор за наставно особље, а на тавану се добија једна техничка просторија.

- Уверили смо се да радови на изградњи фискултурне сале у ОШ „Вељко Влаховић“ теку по предвиђеној динамици. Поносни смо, заједно са руководством школе, што ће бити испуњен вишедеценијски сан житеља Шангаја да и овде малишани имају најбоље услове за школовање, односно што ће добити спортску салу. Ради се о инвестицији од 48 милиона динара, што само показује да је то озбиљна инвестиција за насеље Шангај. Такође, Град је у претходне две године уложио преко 17 милиона динара у енергетску ефикасност школе, односно замену столарије, хобловање паркета, куповину рачунарске опреме, као и у санирање дугова који су наслеђени из неког претходног периода. Ми настојимо да омогућимо деци из свих делова града равноправне услове за школовање и управо то је политика града - равномеран развој центра и периферије. Сигуран сам да ће извођач у предвиђеном року извршити радове и  да ћемо на пролеће следеће године у новоизграђеној сали заиграти утакмицу рукомета, одбојке или малог фудбала – рекао је Милош Вучевић.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и „ЈУП Истраживање и развој“ д.о.о. Београд закључили су у априлу 2016. године Протокол о сарадњи са Градом Новим Садом о реализацији Програма модернизације школа. Наведеним Протоколом о сарадњи, обухваћена је Основна школа „Вељко Влаховић“, а поред ње ОШ „Никола Тесла“ и Основна школа „Иво Лола Рибар“. Директорица школе Љубица Грубач рекла је да је у ОШ „Вељко Влаховић“ много средстава уложено у последњих неколико година.

- Нама су услови за рад максимално побољшани. Нe ради сe само о добијању фискултурне сале, већ и о континуираној помоћи коју нам пружа Град. Желим да се захвалим градоначелнику на великој благонаклоности и пажњи које нам указује кроз конкретну помоћ. Крај радова се очекује у фебруару наредне године, а до тад ће се школски живот одвијати несметано уз радове који се изводе споља - рекла је директорица Љубица Грубач. 

Градоначелник је обишао и вртић ПУ „Радосно детињство“ - „Дуга“ где су на постојећем игралишту за децу у вртићу додате справе за игру деце и то кула са тобоганом, две љуљашке, клацкалица и пењалица, две клупе и две ђубријере, као и два мала гола. Тренутно се спроводе завршни радови на простору за игру који ће бити оивичен и засут ситним каменом ради безбедности. Вредност радова је 674.502,00 динара, а средства за радове које изводи ЈКП „Лисје“ су добијена преко Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције.

Нови Сад, 14. јул 2017. године