Читај ми

ГРАД УЛАЖЕ У САНАЦИЈУ КОЛОВОЗА НА САЈЛОВУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је насеље Сајлово у којем се изводе радови у оквиру редовног одржавања објеката путне привреде. У питању су радови на поправци девастираног асфалтног коловоза у улици Горње Сајлово у дужини од 1030 m. Коловоз у предметној улици, која представља и трасу бус линије, био је у изузетно лошем стању, због чега је постојала потреба за његовом рехабилитацијом.

- Грађевинска сезона у Новом Саду траје, а у том периоду један од најважнијих задатака јесте одржавање путне привреде и то равномерно у свим деловима града. ЈКП „Пут“ је до сада у 2017. години потрошило 842 милиона динара за путну инфраструктуру на територији Града Новог Сада од предвиђених милијарду и сто милиона, тако да очекујемо да ћемо имати готово стопроцентну реализацију радова на путној инфраструктури у граду. Жеља нам је да следеће године имамо већи буџет за ту намену, јер нас чека још много посла, како на Сајлову, тако и у другим деловима града. МЗ „Сајлово“ је најмлађа Месна заједница на територији Новог Сада и у њу смо у претходном периоду уложили доста средстава. Све приоритете смо дефинисали у сарадњи са житељима Сајлова и на иницијативу Месне заједнице, и захваљујем се суграђанима који имају стрпљења и разумевања за целокупан процес, који и даље траје. Имамо још много посла, али је важно да се очигледно ствари померају на боље, јер се не може урадити све преко ноћи кад није на томе рађено деценијама. Након уређења Улице Доње Сајлово и са уређењем ове улице, добићемо две потпуно сређене магистралне улице, а чекају нас још и бочни коловози. ЈКП „Пут“ је показало да је способно да обавља радне задатке у интересу Града, а чињеница да смо већ реализовали две трећине буџета, показује да су они функционално спремни да удовоље захтевима грађана. Планирамо да повећамо буџет за инфраструктуру, да не задржавамо новац на неким пројектима који помпезније звуче, него да више улажемо у путну инфраструкутуру која људима много више значи у свакодневици- рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Прво је струган постојећи асфалт, додававан је горњи тампонски слој од туцаника и израђен је нови носећи слој асфалта, при чему је коловоз проширен са досадашњих 4,5 m на 5 m. Вредност ових радова које изводи ЈКП „Пут“ је око 20 милиона динара са ПДВ-ом, а завршетак радова се очекује до краја недеље.

У том делу града су такође током летњег периода обављени радови на одржавању путне инфраструктуре укупне вредности од око 40 милиона динара, не рачунајући радове који су тренутно у току. У питању су били радови на пресвлачењу комплетне улице Доње Сајлово и дела улице Краља Петра I, односно деоница од Руменачког пута до уласка у Ветерник, укупне дужине од око 2550 m. Притом је у улици Доње Сајлово саниран коловоз у дужини од око 1200 m, а у Улици краља Петра I у дужини од 1350 m. Обављени су и радови на ревитализацији коловоза у Улици Јове Вучерића, у дужини од око 420 m. Поправка коловоза извршена је и у улици Нова 10 у којој је, на деоници од Улице Доње Сајлово до бр. 26, обављено стругање остатка постојећег и израда новог слоја асфалта, док је у преосталом делу улице туцанички коловоз саниран наношењем слоја струганог асфалта са емулзијом.  Радови су обављени и у Улици Драгомира Бојанића Гидре, где је у једном делу улице нанесен стругани асфалт, док је у другом делу саниран постојећи туцанички коловоз и то додавањем и ваљањем слоја туцаника.

Нови Сад, 12. октобар 2017. године