Читај ми

ГРАД ПРЕДАО ОБЈЕКАТ У ЗОНИ ''СЕВЕР 4'' КОМПАНИЈИ ''ЛИР''

Град Нови Сад успешно је завршио комплетну изградњу објекта у зони ''Север 4'' намењеног за фабрику компаније ''Лир''. Изградња је окончана према уговореном плану и хала је предата у закуп тој компанији. Тим поводом градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да му је велико задовољство што се сада са пуним правом може констатовати да се фабрике у Новом Саду отварају, за разлику од ранијих година, и да је једна од највећих инвестиција у Новом Саду у последњој деценији успешно и на време реализована.

Записник о примопредаји објекта потписали су у име Града Новог Сада градоначелник Милош Вучевић, у име ЈП ''Пословни простор'' директор Зоран Јовчић и у име компаније ''Lear Corporation DOO Beograd'' опуномоћени представник Павел Ларинов.

Отварање ове фабрике представља значајан, нови прилив средстава у градски буџет и то на основу закупа и пореза на зараде запослених. Најважније је да се отварају нова радна места за наше суграђане. Прeдajoм у зaкуп изгрaђeнoг oбjeктa у рaднoj зoни ''Сeвeр 4'' нaмeњeнoг oвoj кoмпaниjи, створени су услови да aмeрички ''Лир'' oствaри пун кaпaцитeт у пoглeду зaпoшљaвaњa, и очекује се да буде запослено око 2500 људи.

Оптимизам и добра воља нас не напуштају када је реч о развоју привреде у Новом Саду, и ово је својеврсан позив другим привредним субјектима да се, вођени добрим примером компаније ''Лир'', осмеле и своје пословне подухвате реализују управо у Новом Саду. Градска администрација показала се као добар партнер домаћим и страним инвеститорима и то може само да охрабри и друге инвеститоре да улажу у нашем граду – нагаласио је градоначелник Милош Вучевић.

ЈП ''Завод за изградњу града'' било је овлашћено да у име и за рачун Града буде инвеститор изградње хале намењене за производну делатност, спратности П, Вп и П+1, површине око 28 000 м², уз пратеће објекте, а која има и Енергетски пасош. Изградња хале као и партерног уређења у потпуности је завршена. Плац на којем је хала саграђена је само део земљишта од 57,5 хектара које је држава Србија прошле године бесплатно уступила Новом Саду. Остаје слободно још 40 хектара, а план Града је да опреми преостало земљиште и понуди га потенцијалним инвеститорима.

- Након више деценија добили смо нову индустријску зону уз аутопут Нови Сад – Београд. Град је успео да привуче две велике стране компаније из аутомобилске индустрије, које ће до 2018. године да запосле око 5000 људи, а већ до сада запослено је око 2000 наших суграђана – закључио је градоначелник Вучевић.

Нови Сад, 1. новембар 2016. године