Читај ми

ГРАД НОВИ САД СПРЕМАН ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ ЗИМУ

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Кравић, члан Градског већа за комуналне послове Здравко Јелушић и помоћник градоначелника Новог Сада Владимир  Стојковић присуствовали су смотри механизације и оцени припремљености јавно-комуналних предузећа за обављање послова из Програма рада зимске службе. Чланови Штаба зимске службе Града Новог Сада обишли су пунктове Зимске службе ЈКП „Паркинг сервис“, ЈКП „Градско зеленило“,  ЈКП „Чистоћа“ и ЈКП „Пут“.

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Кравић је нагласио да су сва јавно-комунална предузећа у погледу механизације и људства у потпуности спремна за рад у предстојећим зимским условима и да ће све зимске службе у граду адекватно функционисати и у овој сезони.

- Као и претходних година, механизација за чишћење снега је обогаћена новим возилима и машинама, што битно доприноси ефикасности рада зимске службе која у Новом Саду иначе одлично функционише сваке сезоне. ЈКП „Паркинг сервис“ је проширио возни парк новом механизацијом која је намењена раду зимске службе- рекао је Александар Кравић и додао да је Град Нови Сад улажући у нову механизацију створио услове да сваке године још спремније дочекује зиму.

Директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић је истакао да ово предузеће од недеље почиње са распоређивањем спремишта за со у близини раскрсница и додао да ово предузеће располаже и са адекватном радном снагом и механизацијом за предстојеће зимске услове.

Шеф Зимске службе ЈКП „Пут“ Гојко Етински је рекао да дежурства зимске службе почињу 1. новембра, а од 1. децембра  ће бити организован непрекидан рад од 24 часа.

- Спремно је 26 возила са опремом за посипање сољу и чишћење, као и 14 грађевинских машина са опремом за чишћење снега, а у случају  ванредне ситуације број возила може бити повећан. Обезбеђене су довољне количине средстава за посипање коловоза за сва јавно-комунална предузећа и установе од јавног значаја. За попоравку оштећења на коловозу биће обезбеђена одређена количина хладног асфалта. Од 1. новембра се примењује режим саобраћаја у зимским условима, па ће у складу са тим бити постављена адекватна саобраћајна сигнализација на путевима. Апелујемо на возаче да буду пажљивији у саобраћају у раним јутарњим сатима, поготово на мостовима и надвожњацима- нагласио је Гојко Етински.

Нови Сад, 28. октобар 2021. године