Читај ми

ГРАД НОВИ САД ДОМАЋИН САЈМА "ИНВЕСТЕКСПО"

На данашњој конференцији за новинаре посвећене предстојећем сајму инвестиција 'Инвестекспо', заменик градоначелника др Саша Игић најавио је да ће Град Нови Сад, на овој значајној сајамској приредби, представити стратешке развојне пројекте међу којима су изградња моста на стубовима некадашњег моста Франца Јозефа, изградња зграде јединствене градске управе у Радничкој улици, уређење Трга републике са рибљом пијацом и завршетак изградње Сомборског булевара и Булевара Европе.

-У складу са иксуствима развијених земаља ЕУ, желимо да административни апарат ставимо у службу грађана и свих који желе да улажу у Нови Сад. Интензивно радимо на поједностављивању процеса добијања неопходних дозвала за реализацију пословних пројеката, као и на изналажењу привлачних локација за домаће и стране инвеститоре. Уверени смо да ће сајам инвестиција, и ове године, на прави начин представити стратешки значајне потенцијале Новог Сада и допринети даљем развоју међународне економске сарадње и успостављању пословних партнерстава. – рекао је Игић.

Директор Новосадског сајма Горан Васић истакао је да, иако се сајам одиграва у години опште економске кризе, те околности треба посматрати као шансу за започињање послова којима би се иновативношћу остварила предност, и рекао да ће 'Инвестекспо' ове године представити важне инвестиционе и привредне пројекте из 35 општина и градова.

Подршку сајму инвестиција пружило је и Извршно веће Војводине, а ове године на тој приредби биће представљени капитални пројекти секретаријата за привреду, секретаријата за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу, секретаријата за регионалну и међународну сардању, секретаријата за енергетику и минералне сировине као и секретаријата за архитектуру, урбанизам и градитељство.

Нови Сад, 2. новембар 2009. године