Читај ми

ГРАД БРИНЕ О БУДУЋНОСТИ ПРЕДУЗЕЋА НОВИТЕТ А.Д.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за привреду Горан Сечујски упутили су писмо већинском власнику предузећа Новитет а.д Драгану Ђурићу након што су обавештени од стране запослених у том предузећу да им нису исплаћене зараде за октобар 2012. године, као и припадајући порези и доприноси, према роковима који су били претходно договорени.

Иако постоје бројне потешкоће на тржишту које отежавају пословање предузећа Новитет а.д, ипак највећи проблем лежи у неизвесности са којом свакодневно живи око 180 запослених у овом предузећу у које су многи од њих уложили цео свој радни век.

Град Нови Сад верује у ово предузеће, као и у вољу и жељу запослених да наставе рад, а чињеница је да Новитет има могућности да опстане на тржишту, јер сви подаци о извозу текстилних призвода из Србије, као и заинтересованост познатих светских произвођача из текстилне индустрије за лоцирање својих производних капацитета у Србији иду у прилог вери у будућност Новитета.

У отвореном писму Драгану Ђурићу поручено је да је неопходно да се ангажују сви расположиви ресурси за дефинисање јасног правца развоја Новитета и да се успостави конструктиван и продуктиван дијалог са запосленима који представљају највећи потенцијал тог предузећа.

Нови Сад, 11. фебруар 2013. године