Читај ми

ГИМНАЗИЈИ У БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ ДОНИРАНИ КОМПЈУТЕРИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Железаре Смедерево Петер Камараш и амбасадорка Словачке Републике у Србији Дагмар Репчекова присуствовали су уручењу донације гимназији ''Јан Колар'' у Бачком Петровцу коју је обезбедила компанијa HPK Management d.o.o.

- Ово је једна од најстаријих и најугледнијих гимназија у Војводини односно Србији, а то знам и из личног искуства, и она је прави пример добрих међуљудских и међунационалних односа. Такође, наша држава и Република Словачка негују добре односе, и ценимо њихову подршку у за нас важним питањима. Словаци који живе у Војводини су велика спона у пријатељству двеју земаља. Захваљујем се господину Камарашу на исказаној друштвеној одговорности и подсећам да је његова компанија пре пар месеци поклонила возила ватрогасној бригади и окружном затвору у Новом Саду- нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима директорке Гимназије Ане Медвеђове та образовна установа постоји већ 97 година, а данас има 12 одељења. Како је рекла ради се на проширивању капацитета, и на отварању нових смерова, а први је информатика.

- Ми смо овде дошли најпре као родитељи који знају да без образоване деце неће бити добре будућности и зато им треба помоћи. Реч је о симболичном поклону али сваки допринос на том плану је важан. Донели смо три компјутера, јер желимо да се наша деца образују у најбољим условима – истакао је Петер Камараш. Компанијa HPK Management d.o.o такође је обезбедила донацију за набавку клима уређаја и замену прозора на Одсеку за словакистику на Филозофском факултету у Новом Саду.

Амбасадорка Словачке Републике у Србији Дагмар Репчекова изјавила је да са представницима општине Бачки Петровац разговара о могућностима за привлачење инвестиција, а главна идеја је да се обнови гајење хмеља, које у том месту има дугу традицију.

- Циљ нам је да обезбедимо нова радна места и да тако задржимо породице у Војводини и Србији, да се овде запошљавају и школују своју децу – закључила је Дагмар Репчекова.

Нови Сад, 13. јун 2016. године