Читај ми

ДОМ ЗДРАВЉА „НОВИ САД“ ДОБИО НОВЕ УЛТРАЗВУЧНЕ АПАРАТЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват обишли су Дом здравља „Нови Сад“, објекат на Лиману IV где су почели са радом нови ултразвучни апарати, за које је Град Нови Сад обезбедио око 18 милиона динара из буџета. Од укупно три нова ултразвучна апарата, два су набављена за Дом здравља на Лиману IV, док ће један апарат радити у објекту „Змај Огњена Вука“.

-Град Нови Сад је ове године из буџета определио средства за набавку три ултразвучна апарата за Дом здравља. Купљени су најсавременији гинeкoлoшки и кaрдиoлoшки ултрaзвучни апарати који ће радити у објекту на Лиману 4, као и ултрaзвучни aпaрaт зa РTГ диjaгнoстику који ће бити на услузи у објекту „Змај Огњена Вука“. Град ће заједно са Управом за здравство наставити да интезивно улаже у боље услове за пружање здравствене заштите Новосађана и то је од прворазредног значаја за Нови Сад. Ове године Дом здравља ће добити и нове аутомобиле за теренски рад запослених како би пружили адекватну и ефикасну здравствену заштиту грађанима који нису у могућности да дођу у Домове здравља. Такође бих напоменуо да смо конкурисали у Канцеларији за јавна улагања Владе Републике Србије за комплетну реконструкцију Дома здравља на Лиману и Новом насељу. Наставићемо да улажемо у здравство како би људи који раде у Дому здравља имали одличне услове и најквалитетнију опрему, а све у циљу најбоље и најефикасније здравствене заштите Новосађана, и свих они који користе услуге Дома здравља „Нови Сад“ – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват је истакао да будућа реконструкција Домова здравља на Лиману и на Новом насељу подразумева радове услед којих ће већи део тих објеката бити затворен у том периоду.

- Управо из тих разлога се намеће директна веза између изградње зграде Хитне помоћи и пресељења Завода за хитну медицинску помоћ на нову локацију, те нам је интерес да та зграда буде што пре готова. Радови напредују веома добро, изливена је задња плоча, завршавају се гараже и сада креће сређивање. У току је припрема јавних набавки, обезбеђена су новчана средства заједно са АП Војводином, и очекујемо ускоро расписивање јавне набавке за опремање зграде Хитне помоћи. Чим зграда буде била готова, део Дома здравља на Лиману се пресељава у Вршачку улицу и након тога се стварају услови за почетак радова на темељној реконструкцији – истакао је проф. др Золтан Хорват.

Директор Дома здравља Нови Сад др Веселин Бојат рекао је да му је изузетно драго што се у години када Дом здравља „Нови Сад“ слави свој јубилеј, 50 година постојања, у њега све чешће улаже.

- Захваљујући градоначелнику Вучевићу, проф. др Хорвату и комплетној Градској управи овом приликом набављена су три најсавременија и најмодернија ултразвучна апарата која имajу висoку рeзoлуциjу и видљивoст, кao и шири спeктaр диjaгнoстичких мoгућнoсти. То је значајно за Град јер се годишње у објектима Дома здравља изврши преко 70 хиљада ултразвучних прегледа, а од тога 25 хиљада одлази на гинеколошке прегледе – истакао је др Веселин Бојат.

Нови Сад, 6. јул 2017. године