Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА СВЕКИНЕСКОГ НАРОДНОГ КОНГРЕСА ПОСЕТИЛА НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је делегацију Свекинеског народног конгреса НР Кине на чијем је челу потпредседник те организације Цao Ђианминг. Делегација Свекинеског народног конгреса посетила је нашу земљу како би присуствовала првом заседању Комисије за сарадњу Скупштине Републике Србије и Свекинеског конгреса Народне Републике Кине.

Градоначелник Вучевић изразио је срдачну добродошлицу гостима и изразио задовољство због добре сарадње две земље. Он је такође истакао да је Град Нови Сад побратим са кинеским Чангчуном још од 1981. године и да традиционално два града негују добре односе.

Саговорници су се сложили да постоји велики простор за заједничке подухвате пре свега у привреди, али и у култури и у образовању. Званичници су оценили да је веома значајна улога локалних заједница у реализацији пројеката међународне сарадње.

Градоначелник Вучевић рекао је да су титуле Европска престонице културе 2021. и Омладинска престонице Европе 2019. године, додатни замајац за развој Новог Сада, а да пројекти и иницијативе са међународним учешћем могу само да допринесу том процесу.

Нови Сад, 15. мај 2018. године