Читај ми

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ РАДА КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за комуналне делатности Владимир Стојковић посетио је Комуналну полицију Града Новог Сада поводом обележавања четири године њиховог успешног рада. У новембру 2010. године, у складу са Законом о Комуналној полицији, у Градској управи за инспекцијске послове образована је Комунална полиција за обављање законом утврђених комунално-полицијских и других послова, чијим обављањем се обезбеђује извршавање послова из надлежности Града Новог Сада, а у областима комуналних делатности, заштите животне средине, људи и добара, заштите и одржавања реда у коришћењу земљишта, простора, локалних путева, улица и других јавних објеката, као и несметано обављање законом одређених послова из надлежности Града.

- Комунална полиција свакодневним активностима и преданим радом доказује колико је њено постојање оправдано и неопходно. Комунални полицајци својим радом доприносе да и ми, грађани, будемо поносни на њих и да се осећамо сигурније и лагодније. Град  активно ради на томе да се кроз законске оквире број комуналних полицајаца повећа како би се омогућило формирање квартовске полиције која је и раније постојала на улицама града - рекао је Владимир Стојковић и честитао овај дан свим припадницима новосадске Комуналне полиције.

Начелник Комуналне полиције Мирослав Лакетић рекао је да тај Сектор, односно унутрашња јединица Градске управе за инспекцијске послове, на основу четворогодишњег искуства сада боље усмерава свој рад и да се број одређених пријава и прекршаја смањује, првенствено превенцијом. Он је додао да је важно да се број комуналних полицајаца, којих тренутно запослених у граду има 54, повећа, а с обзиром на то колико Нови Сад има становника, неопходно је скоро дупло више комуналних полицајаца.

Нови Сад, 7. новембар 2014. године