Читај ми

БОЉИ УСЛОВИ СТАНОВАЊА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић је у име градоначелника Милошa Вучевићa потписао уговоре са лицима изабраним на основу Јавног позива за доделу помоћи за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву, набавком грађевинског материјала за започету изградњу непокретности.

- Град Нови Сад на челу са градоначелником Милошем Вучевићем је показао и доказао да води изузетно озбиљну и одговорну социјалну политику. Градоначелник је у августу ове године градоначелник Милош Вучевић  је доделио 17 уговора, за које је из буџета Града издвојено 5.500.000 динара, за бесповратну једнократну помоћ у виду грађевинског материјала интерно расељеним лицима и избеглицама на територији Новог Сада ради побољшања услова становања. Након немилих догађаја који су потресли бившу државу, велики број становника из ратом захваћених крајева населио је наш град, који их је дочекао широког срца и раширених руку. Наш Нови Сад је град свих Новосађана и свих оних које је сплет несрећних околности довео у њега. И сви су они сада Новосађани, као и сви који су рођењем стекли тај статус - рекао је  Александар Петровић и захвалио на подршци и сарадњи Комесаријату за избеглице Републике Србије.

Комисија за избор корисника помоћи је након сагледавања пристиглих пријава утврдила да седам подносилаца испуњава прописане услове, те је донета Одлука да се сваком подносиоцу додели помоћ у грађевинском материјалу у вредности од 550.000 динара.

Нови Сад, 16. децембар 2015. године