Читај ми

АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКE У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je у Градској кући амбасадора Републике Француске Њ.Е. Фредерика Мондолонија. Том приликом градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство због новог сусрета у оквиру досадашње успешне сарадње.

Амбасадор Републике Француске у Србији се захвалио на пријему и изразио је намеру да допринесе још квалитетнијем односу Амбасаде и Града Новог Сада. Он је похвалио сарадњу Града Новог Сада и Француског института у Србији, као и све конкретнију сарадњу Новог Сада са три града француског департмана Вал Доаз, у суштинском и формалном погледу.

Саговорници су се осврнули на активно учешће Француске на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, који је почео јуче, с обзиром на то да је овогодишњи партнер манифестације управо та земља.

Амбасадор Фредерик Мондолони је рекао да Француска већ неколико година учествује на Пољопривредном сајму, а да ће ове године током манифестације бити представљена бројна предузећа, пољопривредни произвођачи и банке. Он је посету граду искористио и да обиђе познату компанију „Scheider electric“, као и Универзитет у Новом Саду.

Како је оцењено на састанку, постоје велике могућности за надограђивање партнерства у привреди, као и на пољу културе и образовања и даљег увођења билингвалне наставе у новосадске школе. Обе стране изразиле су вољу да буду спона међу компанијама и организацијама из различитих области, а у циљу остваривања конкретних заједничких подухвата у будућности.

Нови Сад, 16. мај 2018. године